CENTRUM DOKUMENTÁRNÍHO FILMU

logo MFDF Ji.hlavalogo DOK.REVUElogo Inspirační fórum

cs

Naši lektoři září na profesionálním poli

Novinář a reportér David Macháček (1970) zvítězil v rámci udílení Novinářských cen 2014 v kategorii Nejlepší audiovizuální reportáž. Jsem hrdí na to, že patří mezi naše spřáteléné lektory a my tak můžeme nabídnout opravdu to nejlepší, co česká scéna nabízí. 

 

Novinář a reportér David Macháček (1970) zvítězil v rámci udílení Novinářských cen v kategorii Nejlepší audiovizuální reportáž. Jsem hrdí na to, že patří mezi naše spřáteléné lektory a my tak můžeme nabídnout opravdu to nejlepší, co česká scéna nabízí. 

Novinářská cena 2014 má celkem 11 vítězů a vítězek v kategoriích jako například: Nejlepší beseda, komentář, rozhovor atd. Cenu uděluje odborná porota, pro každou kategorii zvlášť podle zaměření. Ve skupině pro hodnocení kategorií Audiovizuální žurnalistiky zasedli mimojiné Olga Sommerová nebo Jiří Voráč. Cena si dává za cíl vyzdvihnout hodnotnou novinářskou práci, zdůraznit její význam na fungování a rozvoj demokratické společnosti a podpořit tak kvalitní žurnalisty.

David Macháček získal ve své skupině Audiovizuální žurnalistika cenu za Nejlepší reportáž nazvanou Konečná pro havířovský brusel (Česká televize), ve které se věnuje kauze o zachování historického havířovského nádraží. Jeho počin nejen zvýšil povědomí o dané problematice, ale také nakonec zabránil již naplánované demolici nádraží.

Gratulujeme!

 

Více informací o soutěži naleznete zde.

Realizováno za podpory:

Financováno EU
NPO
Ministerstvo kultury
Jihlava
Státní fond kinematografie
Kraj Vysočina
Dále spolupracujeme