CENTRUM DOKUMENTÁRNÍHO FILMU

logo MFDF Ji.hlavalogo DOK.REVUElogo Inspirační fórum

cs

Další hosté CDF již tento týden

Kolotoč vzdělávacích přednášek a projekcí je v plném proudu, a s tím souvisí také hosté, kteří se lekcí v rámci lektorování zúčastní.

Tentokrát to již tuto středu (8. dubna) bude dokumentarista a sociolog Martin Kohout (1984). Započne tak cyklus pojmenovaný Současný český dokument, který se, jak název napovídá, věnuje analýze a vývoji českého dokumentárního filmu, jeho typickým prvkům i výjimkám.

 

Kolotoč vzdělávacích přednášek a projekcí je v plném proudu, a s tím souvisí také hosté, kteří se lekcí v rámci lektorování zúčastní.

Tentokrát to již tuto středu (8. dubna) bude dokumentarista a sociolog Martin Kohout (1984). Započne tak cyklus pojmenovaný Současný český dokument, který se, jak název napovídá, věnuje analýze a vývoji českého dokumentárního filmu, jeho typickým prvkům i výjimkám.

Součástí lekce bude také projekce tématického dokumentárního snímku a následná diskuze o díle.

 

Hned následujícího dne, ve čtvrtek 9. dubna přijede novinář a publicista David Macháček (1970). Mluvit bude o zákonitostech zpravodajství a publicistiky, na příkladech ze své bohaté praxe ukáže jednotlivé a nejčastěji používané žurnalistické postupy. Připraven bude také stručný "slovníček pojmů", který pomůže návštěvník se snadnější orientací v dnešním mediálním světě.

 

Všechny lekce jsou otevřeny široké veřejnosti.

 

Těšíme se na Vás!

Realizováno za podpory:

Financováno EU
NPO
Ministerstvo kultury
Jihlava
Státní fond kinematografie
Kraj Vysočina
Dále spolupracujeme