CENTRUM DOKUMENTÁRNÍHO FILMU

logo MFDF Ji.hlavalogo DOK.REVUElogo Inspirační fórum

cs

Vážená návštěva v CDF

Ve středu 18. května navštívili Centrum dokumentárního filmu americký velvyslanec Andrew Schapiro s chotí Tamar Newbergerovou.

Ve středu 18. května navštívili Centrum dokumentárního filmu americký velvyslanec Andrew Schapiro s chotí Tamar Newbergerovou.

Našim vzácným hostům jsme představili koncepci Centra dokumentárního filmu, došlo i na diskusi o společné vášni pro dokumentární film a o možnostech práce s filmem při vzdělávání. Čas zbyl i na prohlídku CDF a představení některých zajímavých knih (třeba těch, na které nás upozornil Godfrey Reggio), prozkoumání videotéky a také na podpis trychtýřů a doporučení inspirativních publikací, které manželé považují za klíčové.

Jeho Excelence se svou chotí věnovali Centru dokumentárního filmu knihu fotografií Robert Capa: The Definitive Collection mapující práci slavného fotografa a jednoho ze zakládajících členů agentury Magnum Roberta Capy, který se proslavil zejména svými válečnými snímky. Přijďte se ponořit mezi více než 900 snímků z let 1932 až 1954, mezi kterými nechybí ani portrétové fotografie Capových přátel jako Ernesta Hemingwaye, Henriho Matisse nebo Pabla Picassa.

Realizováno za podpory:

Financováno EU
NPO
Ministerstvo kultury
Jihlava
Státní fond kinematografie
Kraj Vysočina
Dále spolupracujeme